نویسنده این متن : اشکان ارشادى
اویغوریم آغلاما
اویغورلار! همیشا همیشا افتخار بوتون ترکلر واردیلر.
اویغوریم ، بیزده ناراحت واراخ که سیزلر ؛ چین آلتی آیاخلاری اولسون. اؤلوم اولسون ظالم لار.،اؤلوم اولسون چین کئ مسلمانلارى اذیت و شکنجه اتدیلر.
آخه نه دئیم زمانه ، نه دئیم جونلره،
من طرفدن زمان و دونیا معذرت ایسترم ، باغیشلا منى.
یاشاسن اویغورلار.
خبرلر اورادان گلدی و دوزدَن چوخ یاندیم، چوخ یاندیم ، چوخ یاندیم.
انشاءالله اویغور مسلمانلارى موفق اولدیلر.
بیلیره م کئ اویغورستان اولدو عذاب و شام و عزا .
هله لیک ، بیز ایراندا باخان واراخ ، آلاه کومک ائلدى و بیز ترکلر و مسلمانلار خوشحال.
هله لیک ، آنجاخ دعا سیز اوچون ائلم.
وقتى جوردوم ، من آغلادیم ، من اینسان اوچون که گناهسیز واردی حتما آغلادیم.
مطمئن اول ، بوتون اورحیم چوخ یاندی و البته بوتون ایران اگر بیلدی ، حتما آغلادیلر و اورحلر یاندیردی.
بوجون یئل گلدی و من یئله دئدم کئ : چات سلامیم اویغورلار.
ایندی بیلمه ره م نه اولماز ؟ سلامیم چاتدی ؟ یا چاتماز ؟
آرا ترکلر ، اویغور نقدر بدبخت وار که یوردسی متلاشی اولدی و هرکس بیر قسمت اوندان آپاردی.
ولیکن بیلسن اویغوریم که اویغور آرا ترکلر چون اوزوک واردی. چون نگین دی.
اویغور ، عشقیمسن. اویغور آیتک دی ، تایماز دی.
اویغوریم ، جانیم سن اوچون فدا ، دوزدن اویغورلاریم گرحما مسلمانان لار دان اولسون.
من شرمنده اولدوم کئ الیمدن هئچ ایش گلمز.
یاشا اویغور ، یاشا ترک ، یاشا مسلمان لار.
من اشکان ارشادی کرمانشاهدان فقط دعا الیرم و آلاهه دئییرم کئ سیزى کومک ائلدى.
تا آنجا که قدر کفایت کند ، از برایت نوشتم ای اویغورم. اگر ریا نباشد به اویغوری قدری بیش از کم مسلط هستم و آنرا برای چاپ و کتاب شدن آماده خواهم کرد. در اینجا بیشتر از علوم مختلفه می نویسم و مهمات و اهمات را برای چاپ و نشر آماده کنم. سربلند مسلمان جماعت از کرد تا ترک.
مناطق اویغور تنها محدود به ایالت پهناور ترکستان شرقی با مرکزیت ارومچی نیست بلکه بخشی را مغولستان برده و بخشی را چین از ترکستان شرقی جدا نموده و به ایالت گانسو و تبت داده و در روسیه و قزاقستان و بخصوص قرقیزستان و کشمیر ، اویغور فراوان نفوس و زمین دارد.
خدایا به امید خودت.
درباره این سایت